Blog

Els Palillos Japonesos: Cuirositats i Utilitats

palillos
palillos

Els palets o “hashi” van ser introduïts al Japó des de la Xina al s.VII. Al principi tenien una funció únicament religiosa. Amb el pas del temps es van convertir en un estri per menjar. A dia d’avui hi ha dades que verifiquen que un 30% de la població mundial fa servir escuradents per menjar. La dieta nipona feta principalment d’arròs, brou, verdures i carn d’una grandària reduïda ha estat un dels elements que ha potenciat més l’ús dels escuradents. La cultura occidental ha desenvolupat eines com el ganivet o forquilla per la necessitat de manipular aliments d’una major grandària.

Menjar amb palets és una de les parts més essencials de l’experiència gastronòmica japonesa. Poden semblar fàcils d’usar, però quan t’enfrontes a ells per primera vegada és freqüent preguntar … Com pot ser que hi hagi tanta gent que els faci servir amb tanta facilitat?

Des Only Sushi us hem volgut elaborar una petita guia per entendre el seu funcionament i tenir una adaptació més ràpida a ells.

Els palets més utilitzats al Japó són de fusta; existeixen palets de millor qualitat reutilitzables o els populars Waribashi (escuradents sol ús). Al Japó hi ha creences religioses on si una persona fa servir els palets que anteriorment ha fet servir una altra persona, la segona pot adquirir aspectes de la personalitat i gèrmens de la primera. D’aquesta manera que un restaurant oferís palets d’un sol ús assegurava als clients la no profanació dels aliments.

Al principi pot semblar complicat, però un cop acostumat menjar amb palets pot resultar més senzill del que sembla. La seva forma correcta d’ús consisteix a col·locar un palet sobre la base del dit polze i anular i l’altre palet subjecte entre la punta del dit polze i l’índex. El palet inferior quedarà subjecte, mentre que el palet superior serà el que es mogui per subjectar el menjar. Cal agafar els palets per la punta més allunyada de la punta utilitzada per menjar.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *